Santa Maria del Mar

No podem passejar-hi, però si recordar la ruta del Born.

 

Barri de menestrals, artesans i mercaders, els noms dels seus carrers ens recorden la importància dels gremis a la Barcelona medieval.

 

La vida s’articula al voltant de Santa Maria del Mar, una joia del gòtic mundial edificada en un brevíssim espai de temps, al segle XIV. Al barri també trobem el carrer Montcada, el més ample i elegant d’aquella Barcelona comercial de la Baixa Edat Mitjana.

 

En una cantonada d’aquesta part de Ciutat Vella, i en concret al carrer dels Mirallers, hi trobem, en una cantonada, un rostre de pedra que representa una dona.

 

 

És una carassa. Com aquesta, les carasses eren representacions en pedra de caos de dona, de dimoni o de sàtir, o rostres pecaminosos. Indicaven la presència d’un bordell situat en la direcció cap a on apuntava la cara.

 

A Barcelona, actualment, se’n conserven un parell, molt ben amagades als carrers de Ciutat Vella.

Ja tenim ganes de tornar a descobrir amb tots vosaltres aquesta i altres històries al llarg de les nostres rutes guiades pels carrers i les places Barcelona.

 

Ja tenim ganes de tornar a descobrir amb tots vosaltres aquesta i altres històries al llarg de les nostres rutes guiades pels carrers i les places de Barcelona.