juan marse ruta guiada

Homenatge a Juan Marsé

En el primer aniversari de la mort de l’escriptor Juan Marsé, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un homenatge, com no podia ser en un altre lloc, a la biblioteca que du el seu nom al Carmel.

 

Es va recordar a l’home que va explicar “com ningú la ciutat real i la imaginària” tal com va recordar l’alcaldesa Ada Colau.

 

Es va fer amb la presència de familiars, amics i la lectura de fragments de la seva genial obra, projeccions d’extractes en vídeo on l’autor parla de les seves obres, de la literatura i de reflexions personals.

 

Va ser, sens dubte, un dels autors que millor va descriure l’evolució de la Barcelona de la postguerra fins a la de la transició

 

Del llegat d’en Marsé destaquen títols que han passat a ser obres de referència com: ‘Últimas tardes con Teresa’, ‘Si te dicen que caí’, ‘Un día volveré’, ‘El embrujo de Shanghai’, ‘Ronda del Guinardó’, ‘Rabos de lagartija’, ‘El amante bilingüe’ i ‘Caligrafía de los sueños’.

 

Coincidint amb l’homenatge, la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé inaugura una exposició sobre la vida de l’autor que ens mostra fotografies de l’arxiu familiar amb textos del seu biògraf, Josep Maria Cuenca.

 

rutes guiades per barcelona