botigues centenaries barcelona

Botigues centenàries a Barcelona

Barcelona, ciutat històricament lligada al comerç, amaga un tresor d’espais urbans relacionats amb l’intercanvi de productes.

Un passeig pels comerços centenaris representa obrir el bagul dels records de la història viva de la ciutat.

Les àvies de les botigues barcelonines han sobreviscut al pas del temps per convertir-se en un testimoni del sistema de valors d’una societat cada cop més oberta i moderna.

Un viatge, en definitiva, al cor de la història de la societat barcelonina dels darrers segles.

Us proposem tot seguit una petita mostra de la ruta guiada, ‘Botigues centenàries a Barcelona’, fent un viatge en el temps entre mostradors i aparadors de les tendes més encantadores.

 

 1.- Voleu aprendre algun truc, veure un espectacle de màgia, o, simplement, comprar un joc d’il.lusionisme? Aquest és el vostre lloc. La minúscola botiga, inagurada l’any 1881, una de les més antigues d’Europa en la seva especialitat.

 

2.- La besàvia de les botigues és aquesta cereria que respira tranquila després de molts anys de lluita. El seu propietari, en Joan Subirà, recorda amb emoció els intents de desnonament que va patir la tenda, així com un tràgic incendi que va acabar amb part del taller.

 

3.- Va ser possiblement l’ús de culleretes per menjar els dolços que se servien a la crèmerie del carrer Quintana el que va donar nom al restaurant més antic de Catalunya.

 

4.- Corria l’any 1900 quan Ramon Roca emprenia l’aventura que el duria a aprendre les noves tècniques per la fabricació d’eines de tall d’acer de qualitat. Va ser gràcies a aquests estudis completats a França i a Alemanya que va obrir, l’any 1911 i amb el suport del seu germà Josep, la primera ganiveteria moderna al sud dels Pirineus.

 

5.- Font d’inspiració per Carlos Ruiz-Zafón a l’hora de situar la botiga dels Sempere de la novel.la “La sombra del viento”, la guanteria manté l’encant del primer dia.

 

 

rutes guiades per barcelona