Les nostres passejades

Història i cultura

El fil de la llarga història del nostre territori es pot seguir de moltes i variades maneres. Dóna lloc a un ric ventall de rutes que tenen com a objectiu mostrar i descobrir el valuós patrimoni històric i cultural que és hereu, en definitiva, del pas del temps. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.


Literatura

Segurament el plat fort de les nostres rutes, aquelles que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles. Escollim autors que per la seva trajectòria literària i biogràfica han deixat un llegat literari important que resseguirem a través d’aquestes atractives rutes.


Natura i Literatura

Us presentem una activitat destinada a conèixer els espais naturals de casa nostra tot emprant la literatura com a fil conductor, i combinant l’explicació sobre l’entorn natural, el patrimoni cultural i històric de la població i la zona triada, amb la producció literària que s’hi ha realitzat. Al llarg del recorregut es llegeixen els fragments més estretament vinculats amb l’indret.


Ciutat de cinema

L’atractiu de la ciutat de Barcelona ha permès que fos escenari de moltes pel·lícules. Algunes ens presenten un moment històric important per a la ciutat, que esdevé un personatge més; en altres, es simplement el marc on es desenvolupen els fets. També n’hem fet rutes.

top