Calendari

Febrer

Divendres, 5 d febrer - 18,00h

Llegendes i fantasmes de Barcelona de la mà d’en Joan Amades

El folclorista Joan Amades i fill de l’humil barri del Raval va dedicar tota la seva vida a escoltar les rondalles dels veïns i veïnes d’arreu del territori català i amb elles va teixir un gran mapa sobre les llegendes de casa nostra. La passejada que us proposem repassa alguns d’aquests relats que situats als barris antics, ens transporten a una Barcelona passada, farcida de supersticions i creences populars. Gràcies a l’Amades encara avui en dia les podem descobrir.

Idioma:   icon_catalana1 Places disponibles

Punt de trobada: Davant de la façana principal de Santa Maria del Mar
Final de la ruta: zona Rambla-Raval
Zona: Raval, Gòtic, Ribera
Preu per ruta: 15€/ consulteu els preus per a menors d'edat.

Dissabte, 13 d febrer - 11,00h

La Barcelona de les Epidèmies: Una història de lluita i superació.

L’any 1348 va començar a Europa una de les pandèmies més mortíferes que han assolat l’antic continent, la Pesta Negra. A Barcelona, com a totes les ciutats portuàries, la malaltia va fer estralls. Més endavant, la ciutat hauria de patir brots de còlera, febre groga o tuberculosi. Les pandèmies han estat presents a la vida dels barcelonins des de temps pretèrits. La ruta que us presentem s’endinsa en com Barcelona ha lluitat i vençut aquests diferents episodis. Farem especial atenció a la vessant més social i fins i tot cultural en l’afectació d’una epidèmia. Ara fa 100 anys, la ciutat emmalaltia i moria de la terrible “Grip Espanyola”, però un cop superada la greu passa, la vida va continuar. I és que com va dir en el seu dia, Freddie Mercury, que va morir víctima d’una altra terrible epidèmia, la sida: “L’espectacle ha de continuar”.

Idioma: icon_catalana1PLACES DISPONIBLES 

Punt de trobada: Metro Sant Antoni, a tocar de l'oficina de la Caixa, a la cantonada entre Ronda Sant Antonii carrerUrgell.
Final de la ruta: Passeig de Colom, a tocar del monument "Cap de Barcelona"
Zona: Ciutat Vella
Preu per ruta: 15€ preu adult. Consultar preus per a menors d'edat.

Dissabte, 20 d febrer - 11,00h

la Barcelona literària: un passeig literari per la Barcelona antiga.

De Miguel de Cervantes a Carlos Ruiz Zafón, Barcelona ha estat present a les pàgines de multitud d’escriptores i escriptors: és la ciutat prodigiosa d’Eduardo Mendoza i la medieval d’Ildefonso Falcones; la del Raval de Montalbán, Terenci i Ana Maria Moix i Maruja Torres, i la de la Rambla estimada per Lorca i Rodoreda… Estimada, cantada pels poetes i lloada per don Quijote… Voleu ser els protagonistes d’aquesta ruta on la literatura i la història es donen la mà als carrers de la nostra ciutat mil.lenària?

 

Idioma:icon_catalana1PLACES DISPONIBLES 

Punt de trobada: Plaça Catalunya a la cantonada amb Rivadeneyra
Final de la ruta: Rambla
Zona: Gòtic-Born i Raval
Preu per ruta: 15€ / consulteu preus per a menors de 18 anys.

Dissabte, 27 d febrer - 11,00h

Barcelona ciutat de cine

Pel.lícules de terror i cinema social, comèdies i documentals… Directors de tots els gèneres i de tot arreu han triat la nostra polifacètica ciutat per  situar-hi les seves històries. Des dels escenaris alegres i desenfadats de Woody Allen a la Barcelona mediterrània i acolorida per on transiten els personatges d’Almodóvar, passant per la cara més dura que ens presenta Iñárritu. La ciutat fosca i bruta que recrea el París d'”El perfum” i la que lluita per la seva llibertat als darrers temps del franquisme, encarnada en les vides de Salvador Puig Antich i Ocaña. Sempre diferent i sempre la mateixa, Barcelona apareix a la gran pantalla com a protagonista i marc privilegiat de tantes produccions que ens fan somiar i reflexionar alhora, i que han projectat la imatge de la nostra ciutat al món per fer-la inoblidable. Aquesta ruta ens permet repassar-ne algunes. Cinema i ciutat, binomi perfecte.

 

Punt de trobada: Davant de la Pedrera- Passeig de Gràcia cantonada Provença
Final de la ruta: Rambla a prop de la Plaça Reial
Zona: Eixample, Sant Pere i Gòtic
Preu per ruta: 15€ per persona/ consulteu preus per a menors de 16 anys.

Queda subjecta la realització de la visita a un mínim de participants (grups a partir de 7 persones).

 

Rutes guiades per Barcelona

 

Degut a la situació d’emergència sanitària i seguint les recomenacions i normes establertes per les autoritats, les nostres rutes incorporen una sèrie de mesures extraordinàries per garantir la seguretat i higiene:

-Utilització d’aparells emissor-receptors (whispers) convenientment desinfectats. Aquests ens permeten mantenir la distància física. (Mínim 1,50m).

-Hidrogel a diposició pels assitents a la ruta.

-Mascareta que portarà el guia durant la passejada

—————————————————————————————————————————————–

Us presentem la selecció de rutes guiades per Barcelona per descobrir la nostra ciutat, a tothom que s’hi vulgui acostar.

Comptem amb un equip format per guies oficials i altres col.laboradors com ara historiadors, filòlegs, traductors o fotògrafs. Ells són, en definitiva, els que accentuen la qualitat de les activitats que us proposem que juntament amb l’originalitat de les propostes i la claredat de les explicacions us fan arribar un projecte que vol fer de l’aprenentatge de la realitat artística, cultural i històrica del nostre entorn un exercici amè i divertit per a tothom.

A part de les rutes que us oferim en el calendari, també podeu fer una reserva com a grup l’hora i dia que més us convingui o si desigeu us preparem una ruta a mida, a on poder descobrir el valuós patrimoni històric i cultural de la ciutat. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.

I el  plat fort de les nostres rutes, les rutes literàries,  que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles.

 

ConèixerBcn, rutes guiades per Barcelona per aprendre una mica més de casa nostra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top