Calendari

Abril

Divendres, 23 d abril - 18,00h

El Quixot a Barcelona

Que el Quixot acaba a Barcelona ho sap molta gent, però poques persones han pogut assaborir els escenaris reals que Miguel de Cervantes hauria conegut a la nostra ciutat, als quals dóna forma en els darrers capítols de la segona part. Us proposem aquesta ruta per conèixer-los d’aprop tot rellegint alguns textos del Quixot. En el quart centenari de la mort de l’escriptor castellà, descobreix la Barcelona del 1600 a través de les pàgines d’aquesta obra mestra.

Idioma:  català
Places disponibles

 

Punt de trobada: Jardins de l'antic Hospital de la Santa Creu (a tocar de la creu del centre dels jardins)
Final de la ruta: Palau de Mar (Barceloneta)
Zona: Gòtic i Port - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 15€ / consultar preus per a menors d'edat

Dissabte, 24 d abril - 18,00h

Bruixes o dones sàvies? : mites i realitats sobre la bruixeria

Terra de bruixes i bruixots, Catalunya compta amb una llarga tradició que s’inspira en el seu món mític i llegendari. Amb aquesta passejada ens proposem desvetllar què s’amaga darrere d’aquestes històries, protagonitzades per dones sàvies i remeieres que amenaçaven el poder patriarcal de la societat de l’Edat Mitjana, i sobretot del Renaixement, amb els seus coneixements.

Parlarem de la Inquisició i del seu paper en la persecució de la bruixeria. Aprofundirem en el context històric i social que donà lloc a les caceres que van patir al nostre país, especialment intenses durant el segle XVI. “Plou i fa sol, les bruixes es pentinen…”

 

Idioma:icon_catalana1PLACES DISPONIBLES 

Punt de trobada: Davant del Mercat de Santa Caterina
Final de la ruta: El Raval
Zona: Raval-Gòtic i Born
Preu per ruta: 15€ per persona/consultar preus per a menors d'edat

Dissabte, 24 d abril - 11,00h

la Barcelona literària: un passeig literari per la Barcelona antiga.

De Miguel de Cervantes a Carlos Ruiz Zafón, Barcelona ha estat present a les pàgines de multitud d’escriptores i escriptors: és la ciutat prodigiosa d’Eduardo Mendoza i la medieval d’Ildefonso Falcones; la del Raval de Montalbán, Terenci i Ana Maria Moix i Maruja Torres, i la de la Rambla estimada per Lorca i Rodoreda… Estimada, cantada pels poetes i lloada per don Quijote… Voleu ser els protagonistes d’aquesta ruta on la literatura i la història es donen la mà als carrers de la nostra ciutat mil.lenària?

 

Idioma:icon_catalana1PLACES DISPONIBLES 

Punt de trobada: Plaça Catalunya a la cantonada amb Rivadeneyra
Final de la ruta: Rambla
Zona: Gòtic-Born i Raval
Preu per ruta: 15€ / consulteu preus per a menors de 18 anys.

Diumenge, 25 d abril - 11,00h

La Barceloneta: el barri mariner de Barcelona.

Fa més de 250 anys va néixer un dels barris amb més vida i colors de la ciutat i va esdevenir el nucli dels pescadors i mariners de la ciutat. Joan Salvat-Papasseit o Tomàs Garcès ens canten en els seus poemes la vida agredolça d’aquests carrers amb olor a mar. En vols conèixer la història?

Idioma: icon_catalana1 Places disponibles.

Punt de trobada: Passeig Joan de Borbó, al costat del Palau de Mar
Final de la ruta: Davant de la platja de la Barceloneta,
Zona: Barceloneta - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 12€/6€ per menors de 16 anys/ menors de 10 anys gratuït

Queda subjecta la realització de la visita a un mínim de participants (grups a partir de 7 persones).

 

Rutes guiades per Barcelona

 

Degut a la situació d’emergència sanitària i seguint les recomenacions i normes establertes per les autoritats, les nostres rutes incorporen una sèrie de mesures extraordinàries per garantir la seguretat i higiene:

-Utilització d’aparells emissor-receptors (whispers) convenientment desinfectats. Aquests ens permeten mantenir la distància física. (Mínim 1,50m).

-Hidrogel a diposició pels assitents a la ruta.

-Mascareta que portarà el guia durant la passejada

—————————————————————————————————————————————–

Us presentem la selecció de rutes guiades per Barcelona per descobrir la nostra ciutat, a tothom que s’hi vulgui acostar.

Comptem amb un equip format per guies oficials i altres col.laboradors com ara historiadors, filòlegs, traductors o fotògrafs. Ells són, en definitiva, els que accentuen la qualitat de les activitats que us proposem que juntament amb l’originalitat de les propostes i la claredat de les explicacions us fan arribar un projecte que vol fer de l’aprenentatge de la realitat artística, cultural i històrica del nostre entorn un exercici amè i divertit per a tothom.

A part de les rutes que us oferim en el calendari, també podeu fer una reserva com a grup l’hora i dia que més us convingui o si desigeu us preparem una ruta a mida, a on poder descobrir el valuós patrimoni històric i cultural de la ciutat. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.

I el  plat fort de les nostres rutes, les rutes literàries,  que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles.

 

ConèixerBcn, rutes guiades per Barcelona per aprendre una mica més de casa nostra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top