Calendari

Setembre

Dissabte, 26 d setembre - 10,30h

ruta literària “Últimas tardes con Teresa de Juan Marsé” amb visita al Park Güell

Aquesta ruta literària és el nostre petit homenatge al recentment traspassat Juan Marsé. La deliciosa història d’amor entre el Pijoaparte i la noia de casa bona, la Teresa, els grans protagonistes d’una de les millors obres de Marsé, que viuen les seves aventures al cor del barri del Carmel. Un itinerari fascinant pels escenaris de la Barcelona de Juan Marsé que combina història i literatura.

La ruta es complementa amb l’entrada al park Güell on farem també la visita guiada.

Reserva de la ruta fins a divendres 25 de setembre a les 15h.

Ruta amb certa dificultat pels carrers costeruts del Carmel.

 

 

Punt de trobada: B. El Carmel-Juan Marsé (Murtra, 135-145)
Final de la ruta: Park Güell
Zona: Carmel
Preu per ruta: 15€ + entrada al Park Güell

Octubre

Divendres, 2 d octubre - 19,00h

Ruta dels fantasmes: Barcelona misteriosa i sinistra

Existeix una Barcelona màgica, poblada d’elements atemporals, invisibles i misteriosos.

Podem creure o no en fantasmes, cavallers obscurs o ànimes en pena, però de ben segur que després d’aquesta ruta no tornarem a mirar de la mateixa manera alguns dels carrerons i places de la nostra ciutat. Un capvespre ideal per a un passeig carregat de màgia i misteri pels carrers dels barris de la Barcelona vella. Us hi atreviu?

&bnsp;

Idioma: icon_catalana1

Punt de trobada: Davant de Santa Maria del Mar-Plaça de Santa Maria
Final de la ruta: Rambles - Zona propera al Mercat de la Boqueria
Zona: Ciutat Vella. - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 15€

Diumenge, 4 d octubre - 11,00h

La Barcelona dels jueus

Una passejada per l’espai on en un altre temps vivia la comunitat jueva en convivència sovint difícil amb la resta dels barcelonins. A través d’aquesta ruta ens endinsarem en l’època medieval i en la importància que varen tenir els jueus en l’expansió mediterrània de la Corona Catalano-Aragonesa.

Idioma:   icon_catalana1 Places disponibles

Punt de trobada: Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat
Final de la ruta: Plaça Sant Jaume
Zona: Call i Gòtic.
Preu per ruta: 15€/consulteu preus per a menors de 18 anys.

Dissabte, 17 d octubre - 17,00h

La Barcelona de les Epidèmies: Una història de lluita i superació.

L’any 1348 va començar a Europa una de les pandèmies més mortíferes que han assolat l’antic continent, la Pesta Negra. A Barcelona, com a totes les ciutats portuàries, la malaltia va fer estralls. Més endavant, la ciutat hauria de patir brots de còlera, febre groga o tuberculosi. Les pandèmies han estat presents a la vida dels barcelonins des de temps pretèrits. La ruta que us presentem s’endinsa en com Barcelona ha lluitat i vençut aquests diferents episodis. Farem especial atenció a la vessant més social i fins i tot cultural en l’afectació d’una epidèmia. Ara fa 100 anys, la ciutat emmalaltia i moria de la terrible “Grip Espanyola”, però un cop superada la greu passa, la vida va continuar. I és que com va dir en el seu dia, Freddie Mercury, que va morir víctima d’una altra terrible epidèmia, la sida: “L’espectacle ha de continuar”.

Idioma: icon_catalana1 Places disponibles 

Punt de trobada: Metro Sant Antoni, a tocar de l'oficina de la Caixa, a la cantonada entre Ronda Sant Antonii carrerUrgell.
Final de la ruta: Passeig de Colom, a tocar del monument "Cap de Barcelona"
Zona: Ciutat Vella
Preu per ruta: 15€ preu adult. Consultar preus per a menors d'edat.

Diumenge, 25 d octubre - 11h

“La Catedral del mar”: Història i ficció a la Barcelona medieval

A través de la novel·la d’Ildefonso Falcones, ens acostem al passat medieval de Barcelona. Ruta indicada tant pels amants de la història com per aquells que van gaudir amb l’exitosa narració. Seguint les passes d’Arnau, passegem pel Barri Gòtic i la Ribera. En un viatge cap al passat, ens situem a la rica Barcelona del 1300. Història, llegenda i costums es mesclen en una ruta amb regust literari.

Idioma: icon_catalana1  Places disponibles

Punt de trobada: plaça Ramon Berenguer- als peus de l'escultura
Final de la ruta: Església Santa Maria del Mar - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Zona: Gòtic i Ribera
Preu per ruta: 15€/ Consultar preus per menors d'edat

Queda subjecta la realització de la visita a un mínim de participants (grups a partir de 7 persones).

 

Rutes guiades per Barcelona

 

Degut a la situació d’emergència sanitària i seguint les recomenacions i normes establertes per les autoritats, les nostres rutes incorporen una sèrie de mesures extraordinàries per garantir la seguretat i higiene:

-Utilització d’aparells emissor-receptors (whispers) convenientment desinfectats. Aquests ens permeten mantenir la distància física. (Mínim 1,50m).

-Hidrogel a diposició pels assitents a la ruta.

-Mascareta que portarà el guia durant la passejada

—————————————————————————————————————————————–

Us presentem la selecció de rutes guiades per Barcelona per descobrir la nostra ciutat, a tothom que s’hi vulgui acostar.

Comptem amb un equip format per guies oficials i altres col.laboradors com ara historiadors, filòlegs, traductors o fotògrafs. Ells són, en definitiva, els que accentuen la qualitat de les activitats que us proposem que juntament amb l’originalitat de les propostes i la claredat de les explicacions us fan arribar un projecte que vol fer de l’aprenentatge de la realitat artística, cultural i històrica del nostre entorn un exercici amè i divertit per a tothom.

A part de les rutes que us oferim en el calendari, també podeu fer una reserva com a grup l’hora i dia que més us convingui o si desigeu us preparem una ruta a mida, a on poder descobrir el valuós patrimoni històric i cultural de la ciutat. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.

I el  plat fort de les nostres rutes, les rutes literàries,  que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles.

 

ConèixerBcn, rutes guiades per Barcelona per aprendre una mica més de casa nostra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top