Calendari

Març

Dissabte, 6 d març - 18,00h

Bruixes o dones sàvies? : mites i realitats sobre la bruixeria

Terra de bruixes i bruixots, Catalunya compta amb una llarga tradició que s’inspira en el seu món mític i llegendari. Amb aquesta passejada ens proposem desvetllar què s’amaga darrere d’aquestes històries, protagonitzades per dones sàvies i remeieres que amenaçaven el poder patriarcal de la societat de l’Edat Mitjana, i sobretot del Renaixement, amb els seus coneixements.

Parlarem de la Inquisició i del seu paper en la persecució de la bruixeria. Aprofundirem en el context històric i social que donà lloc a les caceres que van patir al nostre país, especialment intenses durant el segle XVI. “Plou i fa sol, les bruixes es pentinen…”

 

Idioma:icon_catalana1PLACES DISPONIBLES 

Punt de trobada: Davant del Mercat de Santa Caterina
Final de la ruta: El Raval
Zona: Raval-Gòtic i Born
Preu per ruta: 15€ per persona/consultar preus per a menors d'edat

Diumenge, 7 d març - 11,00h

Barcelona, ciutat de dones

El dia previ a la gran festa reinvindicativa de la dona, dediquem una passejada a la cara femenina de Barcelona. Dels aproximadament 4 200 carrers de la ciutat, uns 190 fan referència a dones. Farem un recorregut per la part antiga de la ciutat, tot reivindicant el paper de la dona en els diferents períodes històrics i el llegat que ha deixat al nostre entorn. El passat i el present d’una ciutat que també té nom de dona…

 

Idioma: icon_catalana1  Poques places disponibles.

Punt de trobada: Rambla, al costat de la Font de Canaletes
Final de la ruta: Biblioteca Francesca Bonnemaison-
Zona: Ciutat Vella
Preu per ruta: 15€/consultar preus per a menors d'edat

Divendres, 12 d març - 18,30h

Ruta dels fantasmes: Barcelona misteriosa i sinistra

Existeix una Barcelona màgica, poblada d’elements atemporals, invisibles i misteriosos.

Podem creure o no en fantasmes, cavallers obscurs o ànimes en pena, però de ben segur que després d’aquesta ruta no tornarem a mirar de la mateixa manera alguns dels carrerons i places de la nostra ciutat. Un capvespre ideal per a un passeig carregat de màgia i misteri pels carrers dels barris de la Barcelona vella. Us hi atreviu?

&bnsp;

Idioma: icon_catalana1

Punt de trobada: Davant de Santa Maria del Mar-Plaça de Santa Maria
Final de la ruta: Rambles - Zona propera al Mercat de la Boqueria
Zona: Ciutat Vella. - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 15€

Dissabte, 13 d març - 11,00h

La Barcelona jueva

Una passejada per l’espai on en un altre temps vivia la comunitat jueva en convivència sovint difícil amb la resta dels barcelonins. A través d’aquesta ruta ens endinsarem en l’època medieval i en la importància que varen tenir els jueus en l’expansió mediterrània de la Corona Catalano-Aragonesa.

Idioma:   icon_catalana1 Places disponibles

Punt de trobada: Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat
Final de la ruta: Plaça Sant Jaume
Zona: Call i Gòtic.
Preu per ruta: 15€/consulteu preus per a menors de 18 anys.

Queda subjecta la realització de la visita a un mínim de participants (grups a partir de 7 persones).

 

Rutes guiades per Barcelona

 

Degut a la situació d’emergència sanitària i seguint les recomenacions i normes establertes per les autoritats, les nostres rutes incorporen una sèrie de mesures extraordinàries per garantir la seguretat i higiene:

-Utilització d’aparells emissor-receptors (whispers) convenientment desinfectats. Aquests ens permeten mantenir la distància física. (Mínim 1,50m).

-Hidrogel a diposició pels assitents a la ruta.

-Mascareta que portarà el guia durant la passejada

—————————————————————————————————————————————–

Us presentem la selecció de rutes guiades per Barcelona per descobrir la nostra ciutat, a tothom que s’hi vulgui acostar.

Comptem amb un equip format per guies oficials i altres col.laboradors com ara historiadors, filòlegs, traductors o fotògrafs. Ells són, en definitiva, els que accentuen la qualitat de les activitats que us proposem que juntament amb l’originalitat de les propostes i la claredat de les explicacions us fan arribar un projecte que vol fer de l’aprenentatge de la realitat artística, cultural i històrica del nostre entorn un exercici amè i divertit per a tothom.

A part de les rutes que us oferim en el calendari, també podeu fer una reserva com a grup l’hora i dia que més us convingui o si desigeu us preparem una ruta a mida, a on poder descobrir el valuós patrimoni històric i cultural de la ciutat. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.

I el  plat fort de les nostres rutes, les rutes literàries,  que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles.

 

ConèixerBcn, rutes guiades per Barcelona per aprendre una mica més de casa nostra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top