Calendari

Juliol

Divendres, 10 d juliol - 18,00h

El Quixot a Barcelona

Que el Quixot acaba a Barcelona ho sap molta gent, però poques persones han pogut assaborir els escenaris reals que Miguel de Cervantes hauria conegut a la nostra ciutat, als quals dóna forma en els darrers capítols de la segona part. Us proposem aquesta ruta per conèixer-los d’aprop tot rellegint alguns textos del Quixot. En el quart centenari de la mort de l’escriptor castellà, descobreix la Barcelona del 1600 a través de les pàgines d’aquesta obra mestra.

Idioma:  castellà
Places disponibles

 

Punt de trobada: Jardins de l'antic Hospital de la Santa Creu (a tocar de la creu del centre dels jardins)
Final de la ruta: Palau de Mar (Barceloneta)
Zona: Gòtic i Port - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 15€ / consultar preus per a menors d'edat

Dissabte, 11 d juliol - 19,00h

Llegendes i fantasmes de Barcelona de la mà d’en Joan Amades

El folclorista Joan Amades i fill de l’humil barri del Raval va dedicar tota la seva vida a escoltar les rondalles dels veïns i veïnes d’arreu del territori català i amb elles va teixir un gran mapa sobre les llegendes de casa nostra. La passejada que us proposem repassa alguns d’aquests relats que situats als barris antics, ens transporten a una Barcelona passada, farcida de supersticions i creences populars. Gràcies a l’Amades encara avui en dia les podem descobrir.

Idioma:   icon_catalana1 Places disponibles

Punt de trobada: Davant de la façana principal de Santa Maria del Mar
Final de la ruta: zona Rambla-Raval
Zona: Raval, Gòtic, Ribera
Preu per ruta: 15€/ consulteu els preus per a menors d'edat.

Divendres, 17 d juliol - 18,30h

Ruta pel Parc de la Ciutadella: mitologia, història i ciència al pulmó de la ciutat.

En paraules del mestre d’obres Josep Fonserè, “Els jardins són a les ciutats el que els pulmons son els homes”.

I és que fou Fonserè qui va projectar el que seria el Parc Urbà més gran del centre de Barcelona. Adoptà el nom de la terrible Ciutadella Militar situada en el mateix indret i que en ésser enderrocada va permetre a Barcelona deslliurar-se d’un record de submissió i manca de llibertat. Un jardí ple de vida, sorpreses i històries. El vols descobrir???

Idioma: icon_catalana1  Places disponibles.

Punt de trobada: Als peus de l'Arc de Triomf
Final de la ruta: Parc de la Ciutadella
Zona: Parc de la Ciutadella - Imprescindible confirmació de reserva per assistir.
Preu per ruta: 15€ consultar preus per a menors de 18 anys

Dissabte, 18 d juliol - 18,00h

La Barcelona de les Epidèmies: Una història de lluita i superació.

L’any 1348 va començar a Europa una de les pandèmies més mortíferes que han assolat l’antic continent, la Pesta Negra. A Barcelona, com a totes les ciutats portuàries, la malaltia va fer estralls. Més endavant, la ciutat hauria de patir brots de còlera, febre groga o tuberculosi. Les pandèmies han estat presents a la vida dels barcelonins des de temps pretèrits. La ruta que us presentem s’endinsa en com Barcelona ha lluitat i vençut aquests diferents episodis. Farem especial atenció a la vessant més social i fins i tot cultural en l’afectació d’una epidèmia. Ara fa 100 anys, la ciutat emmalaltia i moria de la terrible “Grip Espanyola”, però un cop superada la greu passa, la vida va continuar. I és que com va dir en el seu dia, Freddie Mercury, que va morir víctima d’una altra terrible epidèmia, la sida: “L’espectacle ha de continuar”.

Idioma: icon_catalana1 Places disponibles

 

Punt de trobada: Metro Sant Antoni, a tocar de l'oficina de la Caixa, a la cantonada entre Ronda Sant Antonii carrerUrgell.
Final de la ruta: Passeig de Colom, a tocar del monument "Cap de Barcelona"
Zona: Ciutat Vella
Preu per ruta: 15€ preu adult. Consultar preus per a menors d'edat.

Queda subjecta la realització de la visita a un mínim de participants (grups a partir de 7 persones).

 

Rutes guiades per Barcelona

Degut a la situació d’emergència sanitària i seguint les recomenacions i normes establertes per les autoritats, les nostres rutes incorporen una sèrie de mesures extraordinàries per garantir la seguretat i higiene:

-Utilització d’aparells emissor-receptors (whispers) convenientment desinfectats. Aquests ens permeten mantenir la distància física. (Mínim 1,50m).

-Hidrogel a diposició pels assitents a la ruta.

-Mascareta que portarà el guia durant la passejada

 

Us presentem la selecció de rutes guiades per Barcelona per descobrir la nostra ciutat, a tothom que s’hi vulgui acostar.

Comptem amb un equip format per guies oficials i altres col.laboradors com ara historiadors, filòlegs, traductors o fotògrafs. Ells són, en definitiva, els que accentuen la qualitat de les activitats que us proposem que juntament amb l’originalitat de les propostes i la claredat de les explicacions us fan arribar un projecte que vol fer de l’aprenentatge de la realitat artística, cultural i històrica del nostre entorn un exercici amè i divertit per a tothom.

A part de les rutes que us oferim en el calendari, també podeu fer una reserva com a grup l’hora i dia que més us convingui o si desigeu us preparem una ruta a mida, a on poder descobrir el valuós patrimoni històric i cultural de la ciutat. A més de portar a terme rutes clàssiques, ajudem a la interpretació d’aquest patrimoni mitjançant d’altres itineraris més singulars, tant pel que fa a la temàtica com a l’espai recorregut.

I el  plat fort de les nostres rutes, les rutes literàries,  que volen fer-nos descobrir el nostre entorn de la mà dels llibres i novel.les situats a Barcelona i Catalunya; pensades com una manera viva de comprendre la literatura, amb elles ens endinsem en novel·les situades en escenaris concrets i reconeixibles.

 

ConèixerBcn, rutes guiades per Barcelona per aprendre una mica més de casa nostra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top